Thursday 1 March 2012

Salvador



1 Mart 2012 Şu anda webjet havayolları uçağıyla Rio de Janerio'dan Salvador'a uçuyoruz. İki saate yakın sürecek bu uçuş. Son dakikada yaklaşık 300 reale bilet bulduk. Brezilyada turistlerin internetten bilet almasi imkansız. CPF diye bir national security number , bizim TC Kimlik No benzeri bir numarayı tüm ödemelerde istiyorlar. Baska bir Brezilyali tanidığın numarasını kullanabildigin yerler ve kullanamadıgın yerler var.. Biz birkaç siteden birkaç uçak bileti bulabilmemize rağmen, hiçbirinden satın alamadığımız için Pazar turizm acentasına gidip aldı... İçinde olduğumuz uçak bizi Salvador'a bıraktıktan sonra daha da kuzeye Fortoleza'ya devam edecek. İnince şehrin tarihi bölgesi Pelourinho'da bir hostel bulacağız.

Salvador 1500 lü yılların başında Portekiz'den gelen gemilerin ilk kez kıtaya giriş yaptıkları liman şehri.. Brezilya’nın ilk başkenti. Bağlı olduğu BAHİA bölgesi Fransa’dan daha büyükmüs. Aynı şekilde Afrika’dan getirilen kölelerin de limani olduğu için avrupalı, afrikali ve yerellerin karıştığı ve gerçek Brezilya kültürünün doğduğu ve en yoğun yaşandığı bölge olarak biliniyor. Hem güvenlik açışından sürekli ciddi uyarılar yazılırken, diğer yanda insanlarının dünyanin en sıcak kanlı insanları olduğu söyleniyor.... Gitmeden önce yaptığımız okumalar ve çalışmalarla yapmayı planladığım şeyler  : birbirinden enfes görünen plajlarında yayılıp kalmazsam eğer, Museu Afro-Brasileiro müzesini gezmek, alt ve üst kısım olarak Salvador şehrini bölen asansör Lacerda'ya binmek, turist merkezinin dışı Rio Vermelho gibi bölgelere gitmek, dinsel bir ayin olan Candomble ve capoeira gösterileri izlemek. Bale Foclorico olarak da adlandırilan bu gösteriler, capoeira, müzik, dans ve dinsel ayinlerin karışımının en şahane örnekleriymiş, göreceğiz... Amazonlara yakınlığı sebebiyle, hayvan vr bitki çesitliliğınin de inanillmaz olduğu söyleniyor, bu nedenle bir hayvanat bahçesi gezmek de gerekli.

Beni en çok heyecanlandıran ne? Tabi ki de yemek, yemek, yemek!!!! Okuduğum kaynaklarda gezilecek yerleri, görülecek şeyleri değil de, sadece denenmesi gereken yemekleri not alıyorum. Açık pazarlarda standlarda satilan Afrika bazlı yemekleri çok öneriyorlar... Salvador'da bu kadar çok yapılacak şey varken , içerlere Lençois ve güneyindeki ünlü surf plajları İtacare’ye filan nasıl gideceğiz bakalım...

No comments:

Post a Comment