Wednesday 16 May 2012

Kolombiya tehlikeli mi?

Yalnız ve soğukta geçen bir dönemden sonra, sıcak ev ortamı... Bolivya'ya ait tüm araştırmalarım tamamlanmıştı ama gerçekten soğuktan içime fenalıklar gelince (malum küçücük bir valizim, yeni bir kazak almaya dahi yerim yok) ani bir kararla Kolombiya'ya geldim. Kalın giysi namina aynı 2 parçayla daha kaç gün daha gecirebilirim?!? Laundrylerde yıkatmaktan eskidiler mi ne? Başkent Bogota..Aniden bir medeniyet şoku havalimanında başladı. Bir ülkeye giderken havalimanındaki kapıyı azıcık gözlemle, ülke hakkında birçok fikir ediniyorsun. iPhone4 ve iPad sayısı biranda arttı, kılık kıyafetler değişti, boylar uzadı, renkler açıldı... Hem yazlığımız Datça Aktur'dan çocukluk arkadaşım, hem de Turkcell'deyken ofis arkadaşım sevgili Ela eşinin işi nedeniyle buraya taşındı. Ayni zamanlarda Güney Amerika'ya ayak bastık. Güzel evlerinde ilk misafir benim... Tüm uçakta Kolombiya bilgilerini okurken, içim rahat ediyor. O eski tehlikeli Kolombiya'dan eser yok artık.. Adam kaçırmalar artık yok. Havalimanından eve gecenin körü de olsa rahatçacık geliyorum. Altı sıfırlı Kolombiya pesosu biraz kafa karıştırıcı. 10 TL = 10.000 peso (neyse en azından çevirmesi kolay- Brezilya reali de TL ile eşitti) Usaquen'de şahane bir ceviche keyfiyle ilk gün bitiyor.

Tehlike yok mu demiştim? BUGÜN BOGOTA'da BOMBA PATLADI (15 Mayıs 2012) Teröristlerin yaptığı saldırıda 5 kişi öldü :( Müzeye giderken takside haberlerden ve şöförden ögreniyoruz, trafik kilit çünkü bombanın patladığı cadde(Avenida Caracas) üzerindeymişiz. Sabah 11 de patlama olmuş tam biz evden çıkmadan yani... Haaa bir de ABD ile serbest ticaret anlaşması bugün yürürlüge girdi diye her yerde protestolar da yok mu! Taksi ilerleyemeyip bizi indiyor, yürüyerek tam bir keşmekeş içinde Botero müzesini buluyoruz ama bugün kapalııı, şansa bak! O zaman Altin müzesi, museo del oro.... Eve zar zor taksi buluyoruz...

BBC Bogota Beer Company ile Kolombiya açılışını yapıyorum.

Kuzeye çıktım ya tropik meyvelere geri dönüş. nefis!!!!


Plaza de Bolivar'da protesto gösterileri var anladık da, Lamalar ne arıyor ortada??


Tropik meyveler başladığı gibi onlardan yapılan tatlılar da geri geldi. Brezilya'dakilere benziyor.

 Yüzyıllık Yalnızlık'ı damarlarımda hissediyorum  :) :)
 Museo del Oro - Altın Müzesi

 Bu İspanyollar var ya, önce merkeze Plaza de Armas ile ana kilise kurmayı, bir de sehirdeki en yüksek tepeye İsa heykelini dikmeyi hiç atlamamışlar. Bütün Güney Amerika'da... Buraları görmeden sadece Rio de Janerio'da var sanıyor insan.

Minik minicik Coronita'lar... Yerim ben bu ufaklıkları yaa.. Coronitaaaaa..
Rakı, maşallah büyük ağır abileri gibi kalıyor yanlarında...

No comments:

Post a Comment