Friday 4 May 2012

Lima ve Cusco, Machu Pichuya dogru adim adim...


Ahu ile büyükelçimizin rezidansında kaliyoruz. Bazen bu rezidanslar, bazen hostellerdeki dorm odalar. Gerçekten bu seyahatimin hiçbir standardı yok. Sefillik ve lüks birarada. Süper zevkli! Lima'da yapacak birsey , görecek bir yer yok diyen halt etmiş. Uçağımız olmasa gördüğümüz ama yapamadığımız o kadar çok şey içimde kaldı ki... Rotada Limaya bir daha dönmek de yok, tüh yaaa!!! Miraflores harika bir semt, sahil kısmında birakın, yaşarım. Historic Old Town u hızla otobusle geçebildik, yürüyerek dolanmak isterdim. Throut caddesindeki dev İnka Pazarlarına giremedik bile :(((( tek avuntumuz su hayatta Larco müzesini görmüş olabilmek..

3 Mayıs sabahı TACA havayolları ile Cuzco'ya uçuş... 3500 metre yüksekte bir şehre ineceğimiz için height sickness ( yükseklik farkından vücutta olabilecek rahatsızliklar için çokca uyarıldık. Kötülesirsem eczaneden alacagım ilacı biliyorum.. Korktuğum kadar birsey olmadi. Sadece nefes darlığı .. Zaten 2-3 gündür pis bir öksürügum var, o arttı. Gece de azıcık zor uyudum ama okudugum kadar zorlanma olmadı. Ama oksuruk ve nefes darligi bazen epey zorluyor. Cuzcodaki ilk yarım günümüz önümuzdekı günleri planlamakla geçti. Harika şehrin tadına bile varamadık henüz. Machu Pichuya cıkmak ne dertli, zor ve pahalı birşeymiş!!! Once turist ofisinden bilgi, sonra Kültür Bakanlıgına yüru machu pichu bileti, ordan  Peru raile machu pichu icin tren bileti..  Giriş yaklasık 50 USD, gidis donus tren 150 USD...Bunların hepsini onceden internetten veya bir acenta uzerinden yapmak mümkün ama ne zaman nerde olacağımı bilmeyen özgür ruhların sorunu. Çok uzun dönemli planlama yaparak kendimizi bağlayamıyoruz... Nitekim bu plansızlık işıme de yaradı, burda kalış süremi şehri görür görmez uzattım. Sorgusuz ve sualsiz!!
Zaten Machu Pichuya hadi geldim gireyim diyemiyorsun, 2011 den beri günde 2500 kisi ile sinirlanmis. Sabah gunesin dogusdu icin ayri bir tepeye baslayacak kisiler icin ise sadece gunde 500. Uc gun sonraki girisimizi garanti ederek, biletlerimizi aliyoruz. Ve uzatmamin neden olan gorulmesi gereken uzun bir listeeeee var onumde. Cuzco ve meshur Machu Pichuyu bir bitirelim de… Zaten Cuscoýa asik olmusum….

 Lima sehir merkezi, mirafloresteki antik  kalinti

 En favori icecekleri Inka Cola! Fosforik sari gazoz


 Adeta bir arsiv dairesinde farki yok, kelimler kagitlar yerine seramikler, bir medeniyeti anlatiyor
 Yaziyi bilmeyen bir medeniyetin kelimlere ihtiyaci yok. Hayatin her anini resmetmisler!!!!!!!!!!!!! Ornek masturbasyon yapan oluler… Sonucta asil hayat olduktan sonra basliyor onlar icin…


 Larco muzesi bahcesinin sadece bir kosesi
 Love Park at Miraflores

Lima- Mariflores bolgesinde Pasifige uzanan restaurant. Mesela burada yemege vakit kalmadi :(

No comments:

Post a Comment