Friday 6 April 2012

Iguazu Selalelerine dogru.....

3 Nisan 2012 - Bugün, bir gün içinde 3 ülkede olma ihtimalim var. Sabah 08:30 uçağıyla Uruguay-Punta Del Este'den Arjantin-Buenos Aires'e uçtum. (buquebus airline 50 dakika) Şu anda BA Aeroparque havalimanında Aslı'ları bekliyorum. Saat 12:45 LAN uçağıyla Iguazu'ya uçacağız. Bu Iguazu şelaleleri yüzlerce şelaleden oluşüyor ve tam Arjantin-Brezilya sınırında. Sınırın iki yanında da kasabalar var (Puerto Iguazu/ARJ ve Foz De Iguacu/BRA) biz Türklere iki tarafa da vize gerekmiyor.. Avrup'dan sonra G.Amerika'da gezmek çok zevkli bu açıdan. Biz Arjantin tarafında otelde kalıyoruz ama öbür tarafa da geçecegiz. Arj.tarafında şelaleleri çok yakından hissedip duyup görebiliyor, altında rafting veya speedboat turu yapabiliyorsun. Brezilya tarafında ise genel görünüm çok etkileyiciymiş.


Iguazu Selalerininde Arjantin ile Brezilya'yi bir nehir ayiriyor. Tam sinirda uzeridnen gectigimiz kopruyu iki ulke byaragi renginde boyayarak ayirmislar.. Taksideyiz..

Selalelerin 'once in a lifetime experience' speedboat a binmisiz Asli ile. Kupkuruyuz daha basimiza geleceklerden hic haberimiz yok!!!

Iguazu parkindaki Coatia adli kirpi- kopek-kedi-ayi karisimi, yemekleri kapip kapip giden , arsiz mi arsiz sirin seyler.. heryerdeler!
La Cautiva otelindeki odamiz

No comments:

Post a Comment